Kajaanilaiset

Kajaanilaiset -nimityksellä tarkoitetaan Vesan perhettä. Tämä sanonta vakiintui 1980-luvulla, kun Vesa muutti perheineen Kajaaniin.

Vesa

Vesa on keskimmäinen veljessarjassa. Vesa suhtautuu mokkiin antaumuksella ja monet remonttiprojektit ovatkin lähteneet liikkeelle hänen ajatuksestaan. Hän on kyennyt Kajaanista käsin veittämään aikaa mokillä ja osallistumaan sen kunnostuksiin ja kekkereihin. Jos Vesalle antaa jatkojohdon ja jonkun Black/Decker sarjan tyokalun, alkaa jatkojohdon kantomatkan sisalle muodostua jos jonniin moista reikaa ja remonttia.

Vesa tykkaa varkkailla erilaisia hommia mokilla. Aina puutyot eivat kuitenkaan ole naisten makuun. Vesa pitaa myos paikalla ollessaan komentoa ylla. Vesan voi tavata usein aamuisin huussista, kuten myos muut veljekset. Vesa tykkaa peseytya laiturilla ja tarkastella ymparistoa. Vesa harrastaa ruohonleikkuuta ja on taiteillut mokin pellolle monena vuonna labyrinttimaisia kaytavia.

Raija

Raija on Vesan vaimo, aikaansaava nainen mokillä. Raija pitää järjestyksestä, mutta hän toisinaan havaitsee, että sekä hänen perheellään, että muilla mokkeilijoillä on eri kasityksiä siitä. Raijan taidetta voi loytää esimerkiksi isosta mokistä ja huussin seinältä.

Raija tekee mokilla monenlaisia hommia. Hanet on nahty mm. jynssaamasta ikkunanpuitteita santapaperilla ja polttamassa roskia kokkopaikalla. Raija tykkaa myos kokeilla erilaisia taidemuotoja, vaikkapa kivien maalaamista Matiaksen kanssa. Raija pitaa huolta ylamokin kammaripuolesta, jonne Vesan perhe majoittuu oleskellessaan mokilla. Raija on mm. ommellut mokille verhoja.

Raija tykkaa myos kayda kavelemassa mokkiymparistossa ja syksylla mustikassa, jos sattuu olemaan paikalla.

Kati

Kati on Vesan vanhin lapsi. Kati suhtautuu isänsä lailla hyvin romanttisesti mokkiin ja tykkää viettää siellä aikaa. Hän pitää erityisesti sahaamisesta, jota on harjoitellut muutaman kesän aikana lattiaremontin puitteissa. Kati myos tykkää värkkäillä www-sivuja, niin kuin esim. näitä sivuja.

Kati on muuttanut Jyvaskylaan vuonna 2000 opiskelemaan, joka on mahdollistanut enemman mokillaoloa. Autoton opiskelija on kuitenkin saanut apua sedilta mokille paasemiseen. Kati on yksi tunnollisen mokkijuhannuksen kannattajista ja houkuttelee vuosivuodelta serkkunsa Kirsin juhannuksen viettoon mokille.

Matias

1990-luvun alkupuolella syntyi suvun iltatähti Matias, joka on sittemmin tuottanut suurta iloa ja hauskaa sekä perheelleen että koko mokkikunnalle. Matias on vilkas tyyppi, joka pitää rakentelusta ja erityisesti siitä, että mokillä voi viettää aikaa muiden mokkeilijoiden kanssa. Matias ja Vesa rakensivat yhdessa matiaksen majan puuhun mokille.