Vierailijoita mökillä

Toisinaan mökillä ei olla pelkästään omalla porukalla.

Vanha kansa

Ensimmäisen sukupolven aikaan mokillä vieraili paljon erilaista väkeä. Oli Wendtejä, Erkkiä, Kaukoa...

Aira

Saarijärveltä tämä kokosuvun varamummo poikkeaa usein katsomaan, kuinka jälkipolvien kesämokkeily sujuu. Aira on lämmin tuulahdus vanhasta ajasta.

Joka vuosi Aira kutsuu myos meita kaymaan hanen luonaan Saarijärvellä, mutta on tietoinen siitä, että hyvin harvoin tämä suku siellä vierailee. Aira oli Kaarinan ja Tarmon läheinen ysätävä ja on tullut tutuksi kaikille mokkeilijoille.

Aira on autollisena naisena odotettu yllätysvieras mokilla.

Parkkonen ja Rihkajärvi

Suvun sivuhaaroista vierailijoita loytyy vielä tanäkin päivänä. Ritva on Raijan sisko ja Anni Raijan täti.

Ritva on vieraillut mokillä jo vuosia sitten, 1970-luvulla, mutta sittemmin harvemmin. Hän tunsi Kaarinan ja Tarmon myos hyvin.

Jo lahemmäs 90-vuoden ikäinen Anni on vieraillut mokillä ainoastaan harvakseltaan. Hän on syksyisin kova haravoimaan lehtiä, jopa niin paljon, että tiettävästi hankki kerran itselleen flunssan.

Ritva on usein mokilla ollessaan viettanyt aikaa Matiaksen kanssa tutkaillen ymparistoa ja pelaillen pelejä hänen kanssaan.

Kempit

Kangasniemeläiset Matti ja Maria ovat seijan vanhemmat. He vierailivat mokilla kesalla 2004 ensimmäistä kertaa moneen vuoteen. Matti auttoi myos uuden lipputangon kaatamisessa ja kuivattamisessa. Vanha tanko katkesi juhannuksena 2003.

Matilla ja Marialla on oma mokki saaressa. Matti on oikein hyva puuseppa, jolta on riittanyt tietamysta myos talle mokille. Matti on nikkaroinut tyttarensä perheelle monenlaisia taidokkaita puutoita, kuten miekkapidikkeen ja suuren arkun.

Matti ja Maria ovat ystävällisiä ihmisiä, joita mielellään tapaa sukujuhlien yhteydessä. Enemmän heidän kanssaan aikaa on tietysti viettänyt Timon perhe, jonka isovanhempia he ovat.

Sukuun tulijat

Kolmannen sukupolven tultua nuoruuteen, mokillä on alkanut vierailla jos jonkinmoisia seurustelukumppaneita. Toistaiseksi Kati, Kirsi ja Pekka ovat kaikki tuoneet naytille heilojaan. Onpa niistä jokunen poikennut useamminkin.

Ystävät ja tuttavat

Kempolaiset

Veljekset ovat monen vuoden ajan harrastaneet Shorinji Kempoa. Toisinaan mokilla on pidetty kempoleirien jalkeisiä saunailtoja. Onpa mokilla vieraillut myos japanilaisia nauttimassa saunasta ja uimisesta ja yottomasta yosta.